תבשיל פרגיות בירקות שורש וקארי

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

לפרגיות:

  • 2 ק"ג קוביות פרגית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות קיגין
  • 5 כפות רוטב שזיפים
  • 1 כפית שום כתוש

לרוטב הקארי:

  • 1 כפית קארי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס חלב קוקוס / קרם קוקוס

לרוטב השזיפים כחצי ליטר: (ניתן לשמור במקרר ולהשתמש עד כשבועיים לטיבול בשר/ עוף / מוקפץ)

  • 1/2 כוס צילי מתוק
  • 1/2 כוס סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 10 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
  • 1/2 כוס מים רותחים

לירקות השורש:

  • 3 גזרים
  • 2 קולורבי
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזליה
  • 6 תפוחי אדמה ירושלמים
  • 15 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
  • 1 בצל גדול חתוך לשמיניות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 6 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

לרוטב השזיפים:  להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת רוטב אחיד.

לרוטב הקארי: לערבב את כל החומרים בקערה ולהניח בצד.

לפרגיות: להניח את הפרגיות בתבנית ולטבל היטב הכל התבלינים והרוטב.

לצלות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות – לערבב מידי פעם.

כ-5 דקות לפני שמוצאים מהתנור לצקת את רוטב הקארי על הפרגיות.

לירקות: לחתוך את כל הירקות לצורה הרצויה.

להניח בתבנית ולטבל בתבלינים .

להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה – לערבב מידי פעם.

** ניתן להכניס את 2 התבניות לתנור ביחד.

אופן הכנת המנה: לערבב את הפרגיות וירקות השורש ולהגיש בקערת הגשה.

                                                                         בתאבון.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור