תבשיל פרגיות בירקות שורש וקארי

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

לפרגיות:

  • 2 ק"ג קוביות פרגית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות קיגין
  • 5 כפות רוטב שזיפים
  • 1 כפית שום כתוש

לרוטב הקארי:

  • 1 כפית קארי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס חלב קוקוס / קרם קוקוס

לרוטב השזיפים כחצי ליטר: (ניתן לשמור במקרר ולהשתמש עד כשבועיים לטיבול בשר/ עוף / מוקפץ)

  • 1/2 כוס צילי מתוק
  • 1/2 כוס סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 10 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
  • 1/2 כוס מים רותחים

לירקות השורש:

  • 3 גזרים
  • 2 קולורבי
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזליה
  • 6 תפוחי אדמה ירושלמים
  • 15 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
  • 1 בצל גדול חתוך לשמיניות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 6 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

לרוטב השזיפים:  להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת רוטב אחיד.

לרוטב הקארי: לערבב את כל החומרים בקערה ולהניח בצד.

לפרגיות: להניח את הפרגיות בתבנית ולטבל היטב הכל התבלינים והרוטב.

לצלות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות – לערבב מידי פעם.

כ-5 דקות לפני שמוצאים מהתנור לצקת את רוטב הקארי על הפרגיות.

לירקות: לחתוך את כל הירקות לצורה הרצויה.

להניח בתבנית ולטבל בתבלינים .

להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה – לערבב מידי פעם.

** ניתן להכניס את 2 התבניות לתנור ביחד.

אופן הכנת המנה: לערבב את הפרגיות וירקות השורש ולהגיש בקערת הגשה.

                                                                         בתאבון.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור

שף פרטי - ההתמחויות שלנו

שף פרטי לכל אירוע, שף פרטי עד הבית, שף פרטי לאירועים קטנים