מצרכים:
לפרגיות:
- 2 ק"ג קוביות פרגית
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 2 כפות קיגין
- 5 כפות רוטב שזיפים
- 1 כפית שום כתוש
לרוטב הקארי:
- 1 כפית קארי
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כוס חלב קוקוס / קרם קוקוס
לרוטב השזיפים כחצי ליטר: (ניתן לשמור במקרר ולהשתמש עד כשבועיים לטיבול בשר/ עוף / מוקפץ)
- 1/2 כוס צילי מתוק
- 1/2 כוס סויה
- 2 כפות סוכר חום
- 10 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
- 1/2 כוס מים רותחים
לירקות השורש:
- 3 גזרים
- 2 קולורבי
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזליה
- 6 תפוחי אדמה ירושלמים
- 15 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
- 1 בצל גדול חתוך לשמיניות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לרוטב השזיפים: להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת רוטב אחיד.
לרוטב הקארי: לערבב את כל החומרים בקערה ולהניח בצד.
לפרגיות: להניח את הפרגיות בתבנית ולטבל היטב הכל התבלינים והרוטב.
לצלות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות – לערבב מידי פעם.
כ-5 דקות לפני שמוצאים מהתנור לצקת את רוטב הקארי על הפרגיות.
לירקות: לחתוך את כל הירקות לצורה הרצויה.
להניח בתבנית ולטבל בתבלינים .
להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה – לערבב מידי פעם.
** ניתן להכניס את 2 התבניות לתנור ביחד.
אופן הכנת המנה: לערבב את הפרגיות וירקות השורש ולהגיש בקערת הגשה.
בתאבון.