6 פילה דג אמנון / סלמון / פורל
½ ק"ג שעועית ירוקה
2 כוסות עדשים שחורות
2 כפיות שום כתוש
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית אגוז מוסקט
1 כף קיגין
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
¼ כפית כורכום
1 חבילת בצק עלים מופשר לילה בתנור
אופן ההכנה
לבשל את העדשים ב-6 כוסות מים כחצי שעה ולקרר.
לבשל את השעועית כ-10 דקות, לסנן ולקרר.
לטחון את השעועית ולטבל בכל התבלינים (שום, פלפל, אגוז מוסקט, קיגי'ן, מלח, שמן זית וכורכום).
לפתוח את הבצק, להניח במרכז לאורך את השעועית, להניח מעל את העדשים ומעליהם את הדג.מעל הדג להניח שוב שעועית ומעליה עדשים.
לסגור את הבצק ליצירת רולדה, להרטיב את הידים במים ולמרוח את החלק העליון של הרולדה.
להפוך את הרולדה ולהניח על מגש עם נייר אפיה כך שהתפר של סגירת הבצק נמצא כלפי מטה (מעט המים בהם
הרטבנו את הבצק ימנעו ממנו להידבק ליד כשאנחנו הופכים אותו ומעבירים למגש).
לחרוץ מעט את הבצק בצידו העליון.
לאפות בחום של 180 מעלות בתנור חם כ-45 דקות.
בתאבון 🙂