מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 ליטר מים פושרים
- 3 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס דבש
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית מלח
לזיגוג:
- 1/2 כוס דבש
- 3 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
להכניס את כל המצרכים לקערת מיקסר , לערבל עם וו לישה כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
לכסות בשקי ניילון ולהניח בצד להתפחה לפחות לחצי שעה.
להוציא את הבצק למשטח מקומח (או עם שמן) ולרדד לעובי של 1/2 ס"מ.
לקרוץ עיגולים.
להניח 3 עיגולים אחד על הקצה של השני לאורך (כך שכל עיגול מכסה שליש מהעיגול הקודם) .
לגלגל לרול ולהניח בתבנית של מאפינס כך שמתקבל מעין פרח.
לכסות ולהשאיר לתפיחה נוספת עוד כ-20 דקות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ25 דקות.
להוציא וישר למרוח עם מברשת בעדינת מעט מהזיגוג (שהרכבנו מערבוב של הדבש עם המים הרותחים).
בתאבון.