בישולים רבים הפכו בשנים האחרונות לבריאים יותר בשל המודעות הרבה לחשיבות התזונה הנכונה. המודעות הרבה לתזונה נכונה יצרה בקרב שף פרטי להשקיע במתכונים בריאים יותר למען לקוחותיו השונים. מומחי בישול רבים מרגישים צורך לנסוע למזרח הרחוק כיוון ששם קיימים מתכונים בריאים יותר ואזור המזרח הרחוק מייצא תבלינים משובחים לעולם כולו.
תזונה נכונה והשפעתה
מחקרים הראו שתזונה נכונה משפיעה רבות על איכות חיים ואפילו תוחלת חיים ולכן תוחלת החיים במזרח הרחוק גבוהה יותר ביחס לשאר העולם. אחד המאכלים האהובים המגיעים מהמזרח הרחוק אל ארצות המערב ומוגשים על ידי שף פרטי הוא סושי. מאכל זה מגיע מיפן ובדרך כלל כולל שילוב של דג, אורז, ירקות ותבלינים אחרים.
אירועי קייטרינג
קיימים סוגי סושי רבים ומסעדות יפניות נפוצות מאוד כיום בערים גדולות בארצות המערב. סדנאות בישול והדרכות במזרח הרחוק מגדולי השפים תורמים ידע רב עבור שפים המעוניינים להתמקצע ולהצליח בתחום הבישול. עם התפתחות עולם האירועים, נוצר ביקוש רב גם לאירועי קייטרינג. אירועי קייטרינג מושקעים תורמים רבות לחווית המוזמנים ויוצרים הערכה כלפי שף פרטי.
נתינת ערך מוסף
אחת הסיבות העיקריות להצלחתן של המסעדות בסגנון המזרח הרחוק היא באווירה המיוחדת שיש בהן. התרבות השונה, האירוח והשירותיות של מסעדות המזרח הרחוק תורמות לאווירה היחודית של המוזמנים. התחום הקולינרי נחשב לתחום תחרותי במיוחד ולכן חשוב מאוד עבור שף פרטי לבדל את עצמו משאר מתחריו ולתת ללקוחותיו ערך מוסף.
סדנאות בישול
אחד מהדברים שיוצרים יחודיות עבור עופר שף הנותן את שירותיו כשף פרטי הם סדנאות בישול ומופעי השף מרהיבים שמעביר ללקוחות רבים שמאפשרות לימוד והתנסות של עבודה. רכישת המיומנות של שף פרטי נקבעת על ידי תרגול פרקטי, ככל שהשף יתרגל יותר כך יהיה מנוסה יותר.