אחד מהמאכלים האהובים ביותר הנחשב לקינוח משובח בתחום הקולינרי הן עוגות. מקור המלה עוגה נקרא כך כי רוב העוגות הראשונות נאפו בצורת עיגול. כיום במסעדות וקונדטוריות רבות עוגות נאפות במגוון רחב של תבניות שונות. עוגות, מעבר להיותן קינוח משובח בארוחות של שף פרטי משמשות לאורך שנים גם סמל לטקסים חגיגיים כמו למשל עוגת יום הולדת או עוגת חתונה.
סוגי מאפים
קיימים קינוחים רבים בסעודתו של שף פרטי אך לעוגות קיים גם תפקיד סמלי. בין סוגי העוגות השונות ניתן למצוא את המאפין שהיא עוגה קטנה שנאפתה בצורות שונות, סופלה הנחשב למאפה מתוק בטעם תפוח, רולדה הנחשבת לעוגת שוקולד מתוקה ונאפתה בתבנית מאורכת, פאי היא עוגה שטוחה בצורת עיגול בעלת מילוי קרם, ריבה, פירות או קצפת. סוג נוסף ידוע לכול היא עוגת שמרים המורכבת מבצק שמרים.
מבחר עצום של מתכוני עוגות
עוגת שמרים של שף פרטי נחשבת לעוגה משביעה בדרך כלל. כמובן שקיימים סוגים נוספים רבים של עוגות והמבחר הוא עצום. קיימות סדנאות בישול וספרים שלמים המתבססים על מתכוני עוגות וניתן להזמין עוגות מעוצבות לאירוע ספציפי. קיימות עוגות המתאימות לאירועים וחגים ספציפיים, כמו למשל עוגת גבינה המתאימה לחג השבועות. הכנת עוגות כמו כל הכנת מתכון קולינרי, דורשת מיומנות ותרגול קבוע על מנת שבסופו של התהליך תצא עוגה טעימה.
הדרך להצלחה בתחום הקולינרי
התחום הקולינרי נחשב לתחום תחרותי מאוד ולכן כל שף מיומן מעוניין להצליח בתחום הקולינרי ולהגיע לפסגה. התרגול יוצר שיפור מיומנות באופן קבוע התורם לכושר היצירתיות של השף. יחד עם זאת שף פרטי צריך להתמקד גם על שיווק נכון בכדי למשוך לקוחות פוטנציאליים בקלות.
קרא עוד על: שף פרטי לאירועים יוקרתיים