מתכונים לטו בשבט 2022 – קאנטרי החשמונאים TLV

סדנת בישול – תפריט טו בשבט  מרק כתומים בניחוח קארי פסטה ירקות גינה זוקיני בצל עגבניות שרי ומלא אגוזים לחם פרנה בטטה ובצל ירוק מעל עוגת דוחן וקמח שיפון, תמרים וקרסט של פקאן   מרק כתומים בניחוח קארי מצרכים : 2 גזרים 2 בטטה 200 גרם דלעת/ דלורית 1 בצל 6 שיני שום זר קטן של בזיליקום 2 גבולי סלרי 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 כפית קארי 1 קופסה קרם קוקוס 5 כפות שמן זית   פסטה ירקות גינה מצרכים : 500 […]

מוס גבינה ברוטב פירות מיובשים ואגוזים

למוס- 250 גר גבינה 9% ( אפשר גם 5% ) 2 כפות גדושות של אינסטינט פודינג וניל גרידת לימון לרוטב- 2 כפות חמוציות 4 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות 4 שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות כף זרעי דלעת כף אגוזים כף שקדים כף סילאן * ניתן להוסיף 2-3 כפות גרנולה לתערובת ) * אפשר גם להכין לבד […]

סיניה של אורז, בצל ופירות יבשים

חומרים: 1 ק״ג אורז 1 בצל גדול חתוך לקוביות שלושה גבעולי סלרי עם העלים – קצוצים 1 גזר מגורד 4 כפות שמן ליטר וחצי מים רותחים  1/2 1 כף מלח   1/2 כרובית מופרדת לפרחים 300 גרם פירות יבשים (שזיפים, משמש וחמוציות) 100 גרם צנוברים / פיסוק / פקאן / אגוזי מלך 1/2 כפית פלפל […]

פרנה במילוי בצל ירוק ואורגנו טרי

חומרים: 1 קילו קמח 2 כפות שמרים 1 כף סוכר 4 כוסות חד פעמי מים פושרים 2 כפות שמן זית 1 כף מלח 1 בצל חתוך ומטוגן צרור בצל ירוק קצוץ צרור קטן אורגנו טרי צרור קטן של בזיליקום – חתוך 1/2 כוס שמן זית 1 כפית שום כתוש אופן ההכנה: להכניס את המצרכים לקערת […]

פסטה פנה, שרי ושעועית ירוקה בשמן זית עם שום, אגוזי מלך ובזיליקום

חומרים: 500 גרם פסטה מבושלת  1 שקית שעועית ירוקה קפואה (800 גרם)  1 בצל יבש חתוך קוביות  צרור בזיליקום  1 כף שום כתוש  20 עגבניות שרי חתוכים לחצי  200 גרם אגוזי מלך  1/2 כפית פלפל שחור  1 כפית מלח 1/2 כוס שמן זית . אופן ההכנה: להקפיץ את הבצל והשעועית עד צריבה טובה. להוסיף את […]

מרק בטטה וקארי בתנור

חומרים: 5 בטטות מקולפות וחתוכות לרבעים 5 שיני שום צרור קטן של בזיליקום 1 בצל קצוץ 1 כף קארי 1 כפית פלפל שחור 1 כף מלח 2 ליטר מים קרים 1 מיכל קטן שמנת או חלב קוקוס אופן ההכנה: להניח בתבנית את הבטטה ואת כל שאר המצרכים. לערבב ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות לחצי […]

סחלב קינמון, אגוזים וצימוקים

מצרכים: 2 ליטר חלב 6 כפות קורנפלור ½ כוס סוכר 3-6 כפות מי ורדים 100 ג' אגוזי מלך גרוסים 100 ג' צימוקים 100 ג' בוטנים קוקוס קינמון אופן ההכנה:להכניס לסיר את החלב, הסוכר, הקורנפלקס ומי הורדים, להדליק את האש ולערבב עם מקצף .לבשל כ-5 דקות תוך כדי הקצפה וערבול עד לרתיחה והסמכה של הסחלב.לכבות, להוסיף […]