מרק קרמי בניחוח של שום

חומרים: 5 כפות שמן זית 10 שיני שום קצוצים דק 3 כפות קמח 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 2 כפות של שבבי בצל יבש 1 ליטר חלב 1 ליטר ציר ירקות או אבקת מרק פרווה 50 גרם פרמזן קרוטונים   אופן ההכנה: בחום עדין של השמן לאדות קלות את השום, להוסיף מלח פלפל […]

מרק ראמן של עופר שף

חומרים: לציר המרק : ליטר וחצי מים 5 אידרות דג 2 גזרים חתוכים גס 1 בצל חתוך לשמיניות צרור פטרוזליה קטן צרור כוסברה קטן צרור שמיר קטן 5 גרגריי פלפל אנגלי 2 עלי דפנה למרק : ליטר וחצי ציר דגים שהכננו כבר  (ניתן להוסיף כף של אבקת דאשי) 10  פטריות שיטאקי 10 פטריות שיטאקי טחונות […]

קובה סולת עם בשר בקר מפורק

חומרים: למילוי: 1 ק״ג בשר צוואר 1 ק״ג שפונדרה 2  גזר 1  בצל 2 -3  גבעולי סלרי 6 שיני שום 1 כפית פלפל שחור 6  עלי דפנה 6  פלפל אנגלי 2  כפות רסק עגבניות 1 כפית זרעי כוסברה 1/2 2 ליטר מים לבצק הקובה: 1  ק״ג סולת 1/12 כפיות מלח 1 כפית בהרט 1/2 2 […]

מרק בטטה וקארי בתנור

חומרים: 5 בטטות מקולפות וחתוכות לרבעים 5 שיני שום צרור קטן של בזיליקום 1 בצל קצוץ 1 כף קארי 1 כפית פלפל שחור 1 כף מלח 2 ליטר מים קרים 1 מיכל קטן שמנת או חלב קוקוס אופן ההכנה: להניח בתבנית את הבטטה ואת כל שאר המצרכים. לערבב ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות לחצי […]

מרק פלפלים אדומים

מצרכים: 1 בצל גדול קצוץ 1 כף שמן זית 10 פלפלים אדומים קלויים בתנור,מקולפים וחתוכים לרצועות רחבות 2 ליטר מים 1 כף אבקת מרק בטעם עוף 1 קופסאת רסק עגבניות 1 כפית סוכר חום 3 שיני שום כתושות פלפל שחור גרוס אופן ההכנה:מזהיבים את הבצל בכף שמן הזית.מוסיפים לסיר את רצועות הפלפל, השום, רסק העגבניות, […]

מרק בצל סמיך ומש

מצרכים: 4 כפות שמן זית 4 בצלים סגולים לחתוך לפרוסות 2 כפות חומץ בלסמי 6 שיני שום 2 כפות סוכר חום 3 גבעולי טימין 1 כפית פלפל שחור 1 כף מלח 200 גרם מש לאחר השריה במים למשך הלילה 1/2 1 ליטר מים 200 גרם גבינת אמנטל למרק חלבי / קרוטונים לבשרי אופן ההכנה:לטגן את […]

מרק גולש וגריסוני פסטה

מצרכים: ½ 1 ליטר מים 1 קופסת גריסוני פסטה 2 בצל קצוץ 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות 3 גזרים חתוכים לקוביות 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ½ ק"ג סטיק אנטריקוט חתוך לקוביות 2 כפות פפריקה 1 כפית קימל 1 כף מחל ½ כפית פלפל שחור גרוס 1 קופסת רסק עגבניות 1 כף חומץ אופן ההכנה:לאדות […]

מרק פלפלים קלויים ועגבניות

מצרכים: 4 פלפלים אדומים 5 עגבניות 2 כפות פסטו ½ ליטר מים 1 כף פפריקה 1 כפית סוכר 1 כפית מלח ¼ כוס שמן זית אופן ההכנה:לצלות בתנור את הפלפלים והעגבניות ולקלוף.להכניס לסיר את כל המצרכים, לטחון, לבשל כ-10 דקות תוך ערבוב .ניתן להגיש קר או חם.

נזיד עדשים ירוקים ופסטה

מצרכים: 500 גרם עדשים ירוקים 250 גרם פסטה כף כמון כף פפריקה כף מלח ¼ כפית פלפל שחור צרור כוסברה אופן ההכנה:לשטוף היטב את העדשים ולבשל ב-2 ליטר מים וכף מלח עד לריכוך (כ-20 דקות).להוסיף את התבלינים והפסטה, לבשל כ-10 דקות,להוסיף את הכוסברה הקצוצה, לערבב ולהוריד מהאש.

מרק אפונה וסלרי

מצרכים: 1/2 ק"ג אפונה יבשה מושרת ללילה 4 גבעולי סלרי 1 בצל קצוץ 2 גזרים קצוצים דק 4-5 שיני שום 5-6 כפות שמן זית 1/2 כפית פלפל שחור 1 כף מלח 1/2 1 ליטר מים אופן ההכנה:לטגן את הבצל בסיר עם שמן זית, להוסיף את השום הקצוץ לדקה ולערבב.להוסיף גזר וסלרי קצוץ.לטגן כ-3-4 דקות, להוסיף […]

מרק מינסטרונה וניוקי

מצרכים: 5 גבעולי סלרי חתוכים 1 צרור קטן של עלי סלרי 3 גזרים חתוכים 1 כרישה קצוצה 1 בצל יבש קצוץ 3 עגבניות מקולפות וקצוצות 1 חבילת שעועית ירוקה מלח פלפל שחור גרוס שמן זית 1 קופסת רסק עגבניות 1 כף פפריקה 5 שיני שום קצוץ ½ ק"ג ניוקי מעט גבינת פרמז'ן אופן ההכנה:לאדות את […]

מרק פריקה עלי מנגולד ובשר בקר

מצרכים: 1 כוס פריקה (פריקי / חיטה קלויה) 1 חבילת עלי מנגולד 1/2 ק"ג בשר טחון גס 1 כפית זרעי שומר 1 כפית זרעי כוסברה 1 כפית זרעי כמון 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית פלפל אנגלי 1 כף מלח 1 בצל גדול קצוץ 1 כרישה 5 שיני שום קצוץ 6 כפות שמן זית 2 […]

מרק בטטה ודלעת

מצרכים: 3 בטטות חתוכות לקוביות גסות 1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות 8 כפות שמן זית חופן עלי בזיליקום קצוץ 4 גבעולי טימין 1/4 כפית פלפל שחור 1 כף מלח 1 כפית קארי 1 בצל קצוץ 2 גזרים 5-6 שיני שום 1/2 1 ליטר מים אופן ההכנה:להניח את הבטטה והדלעת בתבנית עם 4 כפות שמן וטימין […]

מרק עגבניות ואורז מקמח סמולינה

מצרכים: 1 בצל גדול 4 שיני שום 5 כפות שמן זית 2 עגבניות טחונות 1 קופסת עגבניות מרוסקות 1 רסק עגבניות קטן 1 כף פפריקה 1/4 כפית צילי 1 כף סוכר 1 כף מלח 1 ליטר מים 1/2 כפית פלפל שחור 200 גרם אורז סמולינה אופן ההכנה:מטגנים את הבצל, מוסיפים שום, את כל התבלינים, רסק […]

מרק מיטבול כדורי בשר ותרד טורקי

מצרכים:למרק: 1/2 ק"ג תרד טורקי 1 בצל גדול 2 גזר 1 שורש סלרי 1 צרור קטן של פטרוזיליה 1 צרור קטן של נענע 1 קישוא 1 כפית זרעי כוסברה 1 כפית זרעי כמון 1/2 כפית פלפל שחור לקציצות: 1 כף בהרט 1 כוס בורגול גס 1 כוס לוביה יבשה 1/2 ק"ג בשר טחון 1 כף […]

מרק תירס

מצרכים: 2 קופסאות תירס 1 בצל קצוץ 1 ליטר ציר ירקות 1 בצל ירוק חתוך לרצועות דקות 1 כף קורנפלור 1 כף מיסו 2 כפות סויה 1 כף סוכר 5-6 כפות שמן זית 1/2 כפית פלפל שחור 1 כף מלח אופן ההכנה:לטגן את הבצל בסיר עם שמן זית, להוסיף חצי מכמות הבצל הירוק ולהמשיך לטגן.להוסיף […]

מרק בצל עם קרוטונים וגבינת גרוייר

מצרכים: 3 בצלים לבנים 1 בצל סגול 5 עלי דפנה 5 גרגירי פלפל אנגלי 2 גבעולי טימין 1 כף סוכר חום ½ כפית פלפל שחור ½ 1 כפית מלח 2 ליטר ציר מרק עוף או מרק ירקות 5 כפות שמן זית 25 גרם חמאה (לא חובה) ½ כוס יין לבן (לא חובה) קרוטונים מכל סוג […]

מרק מינסטרונה חורפי

מצרכים: 1 בצל יבש 3 גבעולי סלרי 2 קישואים 3 גזרים 2 כוסות שעועית ירוקה 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת 1 כוס גריסוני פסטה 2 כפות רסק עגבניות 1 כף פפריקה ½ כפית פלפל שחור ½ 1 כפית מלח 1 כף סוכר חום 4-5 כפות שמן זית 2 ליטר ציר מרק עוף או מרק ירקות […]

מרק עדשים כתומות וחלב קוקוס

מצרכים: 2 כוסות עדשים כתומות 1 בצל 4 שיני שום 1 כף חויא'ג 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1 קופסת חלב קוקוס 1 צרור כוסברה 2 ליטר מים אופן ההכנה:מטגנים את הבצל, מוסיפים שום, עדשים ואת כל התבלינים ומטגנים כ-2 דקות.מוסיפים את המים ומבשלים 45 דקות.מוסיפים את חלב הקוקוס באטיות תוך כדי ערבוב […]

מרק ירקות חורפי – חרירה

מצרכים: 1 בצל גדול קצוץ 1 שורש סלרי אמריקאי 1/2 ק"ג דלעת 2-3 עגבניות סלרי אמריקאי כוס עדשים ירוקות 1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד לריכוך 2 גזרים 1/2 כפית פלפל שחור 1 כף מלח 1 כפית כורכום 1/2 1 ליטר ציר מרק עוף מעט שמן קנולה / זית. אופן ההכנה:לטגן את כל […]

מרק מיסו ופטריות שיטקי

מצרכים: 1 חבילת פטריות שיטקי 2 כרישה קצוצה 2 גזר חתוך לרצועות דקיקות 1 ראש סלרי חתוך לרצועות דקיקות 1 כוס אצות ואקמה 1 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות 4 כפות משחת מיסו 1/2 1 ליטר מים אופן ההכנה:להכניס את הפטריות למים רותחים לכ-5 דקות.להוציא מהמים ולחתוך לרצועות.את המים לשמור בצד.לטגן את הכרישה, הגזר והסלרי […]