מוסקה פיוז’ן של חציל כרובית ותפוחי אדמה

מצרכים: למילוי הבשר : 1  ק״ג בשר בקר  טחון – תערובת של צוואר ושפונדרה 1  בצל קצוץ 1  צרור כוסברה קצוץ 1  צרור פטרוזיליה קצוץ 1  כפית שום כתוש 1  עגבניה מגורדת 1  כף בהרט / ראס אל חנות 1/2  כוס מים 1  כפית מלח לציפויים שונים : חצילים לקלוף לחתוך לקוביות קטנות להשרות במים […]

פילה דג על מצע של עלי גפן באורז

  מצרכים: קופסת שימורים של עלי גפן ממולאים באורז 5-6 פילטים של דג בס / אמנון / דניס  – ללא עור צרור נענע קטן קצוץ צרור כוסברה קטן קצוץ 1 כפית שום כתוש 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית אגוז מוסקט 6 כפות שמן זית 1/2 כוס יין לבן 1 […]

עוגה חגיגית לפסח

     מצרכים: 4 ביצים 1 כוס מיץ תפוזים 1 כוס סוכר חום 1/2 כוס טחינה 3 כפות חמאת בוטנים 1/2 כוס שמן קוקוס 1/2 כוס קוקוס 1/2 כוס בוטנים קצוצים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים 1/2 כוס צימוקים 3 תפוחי גרנד סמית חתוכים לקוביות 1 כוס קמח מצה לעוגות 1 שקית א. אפיה לפסח 1/2 […]

מקלובה

מצרכים: 1 ק"ג קוביות פרגית / שווארמה הודו / קוביות בשר בשר (כתף, שפונדרה, אנטריקוט) 2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1 ס"מ. 2 קישואים 1 חציל 2 גזרים 2 בצלים 1 כרובית 1/2 ק"ג אורז 1 כפית בהרט 1 כפית חואי'ג 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן קנולה 1 כף פפריקה […]

סלט חגיגי

מצרכים: 6 עלי חסה קצוצים 1 גזר מגורד חופן פטרוזליה קצוץ חופן נענע קצוץ 1/4 כרוב קצוץ 1 תפוח פינק לידי חתוך לקוביות קטנות חופן חמוציות / צימוקים 1/2 כוס בוטנים חופן פקאן מסוכר 4-5 תפוז סיני חתוך לפרוסות דקות מצרכים לרוטב : 1 כוס מיץ תפוזים 5 כפות שמן זית 1 כף חרדל 3 […]

טנזיה של פירות יבשים

מצרכים: 50 ג' צימוקים 50 ג' משמש מיובש קצוץ 50 ג' אגוזי מלך קצוצים 50 גרם תאנים מיובשות 100 גרם שזיפים מיובשים חתוכים 1 כף סוכר חום 1-2 בצל קצוץ 1/2 כפית קינמון 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כוס יין אדום אופן ההכנה: במחבת מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה, מוסיפים את הסוכר […]

סלט חגיגי עשיר של עלי רוקט סלק קולרבי ופקאן מסוכר ברוטב הדרים

  חומרים: 1 חבילה עלי רוקט 1 חבילה חסה שטופה 2 סלק מבושל חתוך לקוביות או גוליאנים (גפרורים) – ניתן להשתמש בסלק בווקום 1 קולורבי / תפוח גרנד סמיט חתוך לקוביות או גוליאנים 100 גרם פקאן גרוס גס לרוטב ( ויניגרט ) 1 כפית חרדל 3 כפות סילאן 5 כפות חומץ בלסמי 1/2 כפית מלח […]

דואט של פרגיות ופירות יבשים מוגש עם פולנטה תירס

חומרים: לפרגיות: 2 ק״ג קוביות פרגית 1 כפית קיגו'ן 1 כפית קורנפלור 2 כפות סויה 1 כף שמן זית לפירות היבשים: 300 ג״ר תערובת פירות יבשים של משמש, צימוקים, חמוציות ושזיפים 1 בצל חתוך לקוביות 1 כף חומץ בלסמי 2 כפות שמן 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית קינמון 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר […]

סיניה של כרובית, בצל ובטטה על אורז מבושם

חומרים: לסיניה ירקות : 1 כרובית 2 בטטות 1 בצל גדול 1 כפית שום 1 כף קמח תירס 1 כפית פפריקה 1 כפית תבלין שווארמה 1/2 כפית מלח 5-6 כפות שמן זית צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה לאורז: 2.5 כוסות אורז 4 כוסות 1 בצל 1 גזר 2 גבועלי סלרי עם העלים 3 כפות שמן […]

ליבת חציל ושווארמה של דג

חומרים:  לחצילים: 3 חצילים חתוכים לעיגולים בעובי של שלושה ס״מ 5 כפות שמן 1/2 כפית מלח 1 כפית פפריקה 1/2 כפית פלפל שחור לדגים : שלושה ארבעה פליטים של דג אמנון 1 בצל גדול 1 כוס פולי סויה / אפונה 4 שיני שום 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית תבלין שווראמה 1/2 […]

סלט השוק של פסח

מצרכים: 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות 2 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לרצועות דקות ½ כרוב לבן חתוך דק ½ כרוב אדום חתוך דק 1 בצל סגול חתוך דק 1 זר פטרוזליה 1 זר נענע 1 זר כוסברה 200 גרם בוטנים גרוסים / קשיו / שקדים לרוטב וויניגרט 1 כוס שמן זית / קנולה ½ כוס […]

סלט פאפיה חגיגי

חומרים: 1 פאפיה ירוקה קלופה וחתוכה לרצועות דקיקות 2 גזרים מגורדים בפומפיה 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות דקיקות 1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות 150 גרם חמוציות 100 גרם שקדים קלויים / בוטנים/ אגוזי מלך 50 גרם סומסום קלוי 1 כוס נענע קצוצה 1 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה) לרוטב: 1 כוס מיץ תפוזים 1/4 […]

שוקי עוף בפירות יבשים ללא עצם

חומרים: 12 שוקי עוף ללא עצם 100 גרם צימוקים 100 גרם משמש 100 גרם שזיף מגולען 100 גרם אגוזי מלך 1 בצל גדול חתוך לקוביות 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית קינמון 1/4 כפית מלח 4-5 כפות טריאקי 1 כף פפריקה אופן ההכנה: לטגן את הבצל עד השחמה, להוסיף את […]

צלי בקר, פטריות ובצל מקורמל

חומרים: 1 גוש בשר מספר 6 או 5 2 גזר גדול חתוך לפרוסות גסות 1 ראש סלרי חתוך 1‏בצל חתוך לקוביות 6 עלי דפנה 6 פלפל אנגלי 1/2כפית פלפל שחור גרוס 5 שיני שום 1/2 1 ליטר מים או יין ומים לרוטב: 3 כפות שמן 1 סלסלה פטריות ‏חתוכים לפרוסות 1 בצל גדול חתוך לרצועות […]

לחמניות פסח – הגרסה המושלמת

חומרים: 2  תפוח אדמה גדולים 2  בטטה בנוני  1/2 ליטר טחינה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר חום 6  ביצים 1  שקית אבקת אפיה   אופן ההכנה: לאפות את תפוחי אדמה והבטטה בתנור כשעה. לקרר ולקלף. להניח בקערה, למעוך לפירה, להוסיף מלח, ביצים, סוכר לערבב היטב. להוסיף את הטחינה ואבקת האפיה. לערבב עד קבלת בצק […]

קוביות דג במעטפת בלינצ'ס וקרם תרד

מצרכים למילוי:  1 פילה דג סלמון/ 5 פילטים דג בס/ 5 פילטים דג אמנון – חתוכים לקוביות  קטנות ללא העור  1 כפית גרידת לימון  1 כף מיץ לימון  1/2 כפית מלח  1 כפית שום  1/2 כפית כרכום  1/4 כפית אגז מוסקט  1/2 כפית קיג׳ון  4 כפות שמן זית  1 כוס עלי ביבי  1 כוס עדשים […]

רול בשר במילוי עוף בצל ופטריות

מצרכים ל-3 גלילים: 18-20 פרוסות דקות סינטה או שייטל (פרוסות כמו נקניק ) 1 ק"ג חזה עוף טחון גס סלסלת פטריות 1 בצל קצוץ 4 כפית פלפל שחור  1/2 כפית מלח  1/4 כפית אגוז מוסקט  1/4 כפית כורכום  1 כפית קיג׳ין  1 כפית שום קצוץ  3 כפות רוטב טאריקי אופן ההכנה: להקפיץ את הבצל והפטריות […]

עוגת שוקולד וערמונים לפסח

מצרכים: 200 גרם חמאה / מחמאה 250 גרם מיליליטר שמנת / שמנת צמחית 3/4 כוס סוכר לבן 4 ביצים 300 גרם שוקולד מריר 2 שקיות ואקום של ערמונים 3/4 כוס סוכר חום 2 כפות תמצית וניל 1/2 שקית של קמח אוסם לעוגות לפסח (4 כפות קמח) 1 שקית אבקת אפיה לפסח (לא חובה) אופן ההכנה: […]

סלט קולורבי, גזר ושומר בגינג'ר הדרים

מצרכים: 2 קולורבי 2 שומר 4 גזר 10 עלי חסה זר קטן של נענע 100 גרם אגוזים / בוטנים / פקאן (אפשר תערובת של כולם) 100 גרם חמוציות לרוטב גינג'ר הדרים: 1/2 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים 4 כפות חומץ בלסמי 3 כפות חרדל 3 כפות סוכר חום 1 כפית אבקת גינג'ר (זנגויל) 1/2 […]

תבשיל פרגיות בירקות שורש וקארי

מצרכים: לפרגיות: 2 ק"ג קוביות פרגית 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 2 כפות קיגין 5 כפות רוטב שזיפים 1 כפית שום כתוש לרוטב הקארי: 1 כפית קארי 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 כוס חלב קוקוס / קרם קוקוס לרוטב השזיפים כחצי ליטר: (ניתן לשמור במקרר ולהשתמש עד כשבועיים לטיבול בשר/ […]

גלילי חזה עוף במילוי פירות יבשים

מצרכים: 12 פרוסות שניצל 150 גרם צימוקים בהירים 10 שזיפים שחורים מגולענים יבשים 10 משמשים יבשים 100 גרם פיסטוק קלוי 100 גרם קשוי קלוי 2 כפות קיגי'ן 4 כפות צילי מתוק 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור למילוי 1/4 כפית מלח למילוי 5 כפות שמן זית 1 כף שום כתוש […]

סלט שעועית סלט שעועית ירוקה וסלק אדום בשבבי שקדים

מצרכים: 3 סלק 200 גרם שבבי שקדים קלויים 1 צרור נענע 1 חבילת שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט 1 מיץ מלימון אחד 2 שיני שום 4-5 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית חרדל אופן ההכנה:לשטוף את הסלק, לעטוף בנייר כסף ולאפות בתנור חם – 200 מעלות כשעה.להוציא מהתנור, לקרר […]

קונפי מנגו

מצרכים: 1 מנגו טרי או קופסת שימורי מנגו 1 בצל קצוץ  5 שיני שום קצוץ 1 כפית כורכום / 1 כפית קארי 1/2 כפית מלח 1 כף סוכר 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית צ'ילי חריף 3 כפות שמן 1/2 כוס יין לבן 1 כפית שטוחה קורנפלור – מעורבב ב-1/4 כוס מים קרים אופן ההכנה:מטגנים […]

לחמניות לפסח 2

מצרכים: ½ 2 כוסות מים ½ כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 100 גרם חמאה / מחמאה ½ ק"ג קמח מצה 3-4 ביצים אופן ההכנה:להרתיח את המים, הפלפל, המלח והחמאה / מחמאה.במערבל לשים את הקמח ולצקת מעל את המים שהרתחנו, לערבל עם וו גיטרה – ללוש כ-2 דקות במהירות בינונית.להוסיף את הביצים אחת אחת תוך […]

מרק ירקות עשיר וקנידלך

מצרכים:למרק: 2 סלרי גבעולים 3 גזרים 2 תפוחי אדמה 2 קישואים 1 בצל 4 עלי דפנה 5 גרגירי פלפל אנגלי 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 4 שיני שום שני ליטר מים קרים / 2 ליטר ציר עוף או בקר זר קטן של פטרוזליה זר קטן של שמיר לקנידלך: 2 כוסות קמח מצה 21כוס […]

לחמניות לפסח 1

מצרכים: 1/2 ק"ג קמח פרורי מצה 2 כוסות מים רותחים 1/2 כוס שמן זית 6 ביצים 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור אופן ההכנה:להכניס את כל החומרים מלבד הביצים למיקסר ולערבב כ-2 דקות.להוסיף את הביצים אחת אחת עד לקבלת בצק אחיד ורך.להכניס לשקית זילוף וליצור לחמניות בצורה הרצויה.לאפות בתנור בחום של 175 מעלות כחצי […]

נתחי בקר בכרישה, פטריות פורטובלו וזעפרן

מצרכים: 1 צלי בקר מספר 5  4 גבעולי טימין 5 שיני שום 4 גבעולי אורגנו טרי 2 כוסות יין אדום יבש 6 עלי דפנה  6-8 גרגירי פלפל אנגלי 1 בצל 1 כף שום כתוש  1 כפית פלפל שחור 4 כפות שמן לרוטב: 1 סלסלת פטריות פורטובלו 1 כפית זעפרן 1 כפית כורכום 1/2 כפית כמון […]

לחמניות לפסח

מצרכים: מצרכים: (לכ-30 לחמניות) 1/2ליטר מים 1/2 1 כפית מלח 2 כפות סוכר חום 1/2כפית כמון 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 9-10 ביצים 200 גרם מחמאה או 200 גרם חמאה או 3/4 כוס שמן 300 גרם קמח מצה אופן ההכנה:להכניס לסיר את המים, התבלינים, החמאה/מרגרינה/שמן ולהביא לרתיחה.  להוריד מהאש, לצנן מעט, להוסיף את קמח המצה […]

סלט החג סלק, תפוחים ופקאן מסוכר

מצרכים: 2 סלק חתוך לגוליאנים (גפרורים) 3 תפוחי גראנד סמית 100 גרם פקאן מסוכר 1 בצל סגול חתוך לגוליאנים חבילה קטנה של עלי ביבי קצוצים / עלי רוקט לרוטב: ½ כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים מיץ לימון מלימון אחד 1 כפית אבקת ואסבי 1 כפית גי'גנר יבש 5 כפות סילאן 2 כפות חרדל ½ כפית […]