מטבל טפנד זיתי קלמנטה

מצרכים: 1/2 ק"ג זיתי קלמנטה מגולענים 1 בצל קצוץ 2 כפות צלפים 1/4 כפית פלפל שחור 1 קופסה קטנה של אנשובי 1/4 כוס שמן זית אופן ההכנה:מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה, מוסיפים צלפים, אנשובי, פלפל שחור ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.מכניסים את התערובת בתוספת הזיתים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

מטבל קרם חצילים וקונפי שום

מצרכים: 2 חצילים 6 שיני שום 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח מיץ מחצי לימון 1/4 כוס טחינה גולמית / 1 גביע יוגורט 3% 4 כפות שמן זית אופן ההכנה:ליצור בכל חציל כ-3-4 חורים ולקלות על אש גלויה עד לריכוך מוחלט (במקום לקלות על האש ניתן להניח בתבנית בתנורבחום גבוה בגריל).לבשל את השום בשמן […]