מאפה תרד בעלי סיגר

מצרכים: חבילה של עלי סיגר 50 גרם חמאה 1-2 חבילות עלי תרד 1/2 ק"ג תערובת גבינות (גבינה צהובה, מוצרלה, אמנטל, קוטג ) גבינות שיש בבית 1 כף פסטו 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית מלח 1/4 כפית אגוז מוסקט 4 כפות שמן זית 1 כפית שום 1 בצל אופן הכנה : לטגן את הבצל עם […]

פום אנה

מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בנוניים פרוסים דק דק במנדולינה / פומפיה / סכין 2 כוסות מים רותחים 150 גרם תערובת גבינות מפוררת או חתוכה – תלוי בסוג הגבינה (קממבר / קשקבל/ פרמזאן ) – בעצם ניתן להשתמש בגבינות קשות שיש בבית 25 גרם חמאה מומסת 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית מלח 1/4 כפית פלפל […]

ארינציני במעטפת כרוב

מצרכים: 2 כוסות אורז מבושל 1 קופסה ביבי מוצרלה 100 גרם קשקבל 100 מוצרלה מגורדת 50 גרם פרמזן/ פוקורינו 3 כפות בצל קריספי מטוגן 1 כפית נענע יבשה/ טימין/ אורגנו 1/2 כפית מלח 1/2 פלפל שחור 1 כרוב שלם שהיה במקפיא לפחות יומיים שלושה ‏והופשר לילה לרוטב: 1 קופסה רוטב עגבניות/4 עגבניות טריות טחונות 1 […]

קנלוני גבינות ותרד אפוי במים

מצרכים: 1 חבילה קנלוני 1/2 ק״ג גבינה עירקית 200 גרם פטה 1/4 כפית אגוז מוסקט ‏1/2 כפית פלפל שחור 1 כף שום כתוש 1 חבילה עלי תרד 3 כפות שמן זית מעל הקנלוני 100 גרם חמאה 1 צרור קטן בזיליקום קצוץ 1 כוס מים 200 גרם גבינה מגורדת מוצרלה / אמנטל/ צהובה אופן הכנה : […]

כנפה גבינות בעלי סיגר

מצרכים: 6 דפים של עלי סיגר 25 גרם חמאה 200 גרם גבינת קאש 2 כפות כבנת מסקרפונה 3-4 כפות גבינת חמד 1 חבילת גבינת מיני מוצרלה (כדורים) 3 כפות אבקת סוכר 2 כפות מי ורדים לרוטב: 1 כוס מים 1/2 כוס סוכר 2 כוכבי אניס 2 גרעיני הל 1 מקל קינמון 2-3 גרגרי פלפל אנגלי […]

לזניה גבינות בניחוח חציל על האש

מצרכים: 1 חבילה עלי לזניה 1/2 ק״ג גבינה לבנה 9% 200 גרם פטה 100 גרם מוצרלה מגורדת 1 כוס חלב 50 גרם חמאה 1 כף קמח 1 צנצנת חציל על האש פחות 3 כפות 1 כפית מלח 1/4 כפית אגוז מוסקט ‏1/2 כפית פלפל שחור כף שום כתוש 1 בצל גדול קצוץ דק כפות שמן […]

פנה בטטה

פנה בטטה   חומרים : חבילת פסטה פנה  שמן+   חמאה 2 שיני שום כתוש (קפוא) שני מיכלי  שמנת מתוקה לבישול  שתי בטטות מעט פלפל לבן מעט מלח יין לבן גבינת פרמזן    אופן ההכנה : מבשלים את הפסטה פנה ומסננים מבשלים את הבטטות בקוביות ומועכים לפירה מחממים שמן מוסיפים את השום  מוסיפים את השמנת […]

לזנית תרד וגבינות

  חומרים: 1 חבילה של דפי לזניה 250 גרם גבינה מגורדת עירקית/ פטה 250 גרם מוצרלה/ קוטג 250 גבינה צהובה מגרדת 1 שקית עלי תרד ביבי 2 כוסות מים חמים 1 כף שבבי בצל יבשים 1/2 כפית מלח אופן ההכנה: בתבנית גדולה לפזר בתחתית שני חופנים של עלי תרד, לסדר מעל חמישה דפי לזניה ומעל […]

עוגת גבינה

חומרים: 1 ק"ג גבינה לבנה 5% 1/2 ק"ג שמנת חמוצה 9% (אפשר גם 15%) 6 בצים מופרדות 1 שקית אינסטנט פודינג וניל 3 כפות גדושות קורנפלור / קמח 1 כף תמצית וניל גרידת לימון מלימון 1 1 כף מיץ לימון 3/4 כוס סוכר קורט מלח אופן ההכנה: להקציף את 6 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר […]

שקשוקה ירוקה

  חומרים: 1 חבילת עלי תרד טורקי שטופה / 1/2 שקית תרד קפוא של סנפרוסט  1בצל גדול קצוץ 10 יחידות עגבניות שרי חצויות (לא חובה)  5 שיני שום קצוצים דק צרור בזיליקום קצוץ  6 כפות שמן זית 1/2  כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית פלפל לבן (לא חובה)  5 […]

שקשוקה אדומה פיקנטית

שקשוקה

חומרים:  2 קופסאות עגבניות מרוסקות "פולפה"  1 בצל גדול קצוץ  1 פלפל אדום גדול חתוך לפרוסות דקות  5 שיני שום קצוצים דק  3 פלפל שטה יבש  3 פלפל אדום מתוק יבש  6 כפות שמן קנולה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית סוכר  1 כף פפריקה  1 כפית כמון 1/4 כפית קימל טחון […]

ניוקי מוקפץ עם ירקות אדמה ועץ בשמן זית

מצרכים : 1 אריזה של שקית ניוקי – מיני 2 בצלים חתוכים גס 1 חציל מקולף וחתוך לקוביות בגודל 2X2 3 פלפלים – אחד מכל צבע (אדום, ירוק וצהוב) 2 בטטות חתוכות לקוביות בגודל 2X2 1/2 כפית כורכום 1 כף קיגי'ן 3 כפות קמח תירס 1/4 כוס שמן זית 1/4 כפית פלפל לשחור   אופן […]

פסטה פנה ושעועית ירוקה ברוטב אלפרדו וערמונים בניחוח פרמזן

מצרכים: 1חבילת פסטה פנה 1 סלסלת פטריות שמפניון 4 פטריות פורטובלו 1 כרישה – החלק הלבן קצוץ 500 גרם שעועית ירוקה 1 שקית ערמונים בוואקום מקולפים צרור קטן של בזיליקום – קצוץ 2 שמנת ¼ כפית אגוז מוסקט ¼ כפית פלפל שחור ½ כפית מלח 4 כפות פרמז'ן 1 כפית שום כתוש אופן ההכנה: להביא […]

פסטה פנה

חומרים :1 חבילת פסטה פנה5 עגבניות מגורדות.(או קופסא אחת של עגבניות מרוסקות)2 בצלים קצוצים דק3 פלפלים אדומים2 חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות2 כפיות שום כתוש10 עלים סלרי קצוציםמלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט סוכרצרור בזיליקום טריאופן ההכנה: להכנת הרוטב: מחממים שמן זית , מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם מזהיבים עם החצילים. מוסיפים את השום, הפלפלים […]

רוטב לפסטת איולי

מצרכים: שמן זית קישואים בצל יבש בזיליקום טרי קוביות בזיליקום קצוץ או פסטו בצל ירוק 3 שיני שום קצוץ עגבניות שרי יין אדום אופן ההכנה: קוצצים את הבצל והקישואים. מחממים את הווק, מוסיפים את הבצל מערבבים כדקה' מוסיפים את שמן הזית ולאחר מכן את הקישואים. קוצצים את הבזיליקום הטרי ואת הבצל הירוק. שופכים לווק את […]

רוטב לפסטת רואים

מצרכים: בצל פלפלים צבעוניים פטריות (אפשרי) שום כתוש או קוביות מלח,ג'ינג'ר,פלפל שחור חצילים שנאפו מראש בתנור בצל ירוק פסטה פנה מבושלת "אל-דנטה" חצי קופסה רוטב טומטו אופן ההכנה: לחמם מחבת "ווק" היטב. לאחר שהמחבת חמה להוסיף את הבצל, לערבב כדקה ולהוסיף את השמן זית. לחתוך את הפלפלים, הבצל והפטריות וולשפוך לתוך הווק, להקפיץ מדי פעם. […]

שקיות פילו במילוי בטטה וגבינה בולגרית

מצרכים: חבילת עלי פילו מופשרים במקרר 200 גרם חמאה מומסת 2 בטטות חתוכים לקוביות ואפויים בתנור בשמן זית, שום ועשבי תיבול עלי בזיליקום חמאה מומסת אופן ההכנה: להניח עלה פילו על משטח נקי ולמרוח בחמאהלהניח עליו עלה פילו נוסף ולמרוח גם אותו בחמאהלחתוך את עלי הפילו ל-9 ריבועים שוויםלהניח במרכז כל ריבוע עלה בזיליקום, חתיכת […]

פסטה פנה ברוטב אלפרדו

מצרכים: 1 חבילת פסטה פנה 1 סלסלת פטריות שמפניון 4 פטריות פורטובלו 1 כרישה – החלק הלבן קצוץ צרור קטן של בזיליקום – קצוץ 2 שמנת ¼ כפית אגוז מוסקט ¼ כפית פלפל שחור ½ כפית מלח 1 כף פסטו 4 כפות פרמז'ן אופן ההכנה: להביא לרתיחה ליטר מים עם כף מלח, להוסיף את הפסטה […]

פסטה נאפולי

עגבניות, אורגנו טרי, בזיליקום ופרמז'ן מצרכים: 1 חבילת פסטה פנה 1/2 קופסת עגבניות מרוסקות 1 כוס מים 1 כף קיגי'ן 1/2 חבילה אורגנו טרי קצוץ 2 בצלים קצוצים דק 3 יח' פלפלים אדומים 2 כפיות שום כתוש 10 עלים סלרי קצוצים מלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט סוכר צרור בזיליקום טרי 3 כפות פרמז'ן אופן […]

רביולי בטטה ברוטב פסטו

מצרכים: ½ ק"ג רביולי בטטה 1 שמנת צמחית 10 יחידות פטריות שמפניון 4 שיני שום 4 כפות שמן זית ½ כוס פסטו ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור אופן ההכנה: לחמם סיר ולהוסיף שמן, שום ופטריות לטיגון של דקה.להוסיף את הפסטו לחצי דקה ולהוסיף את השמנת הצמחית.לטבל במלח ופלפל שחור ולהביא לרתיחה.להוסיף את הרביולי […]

דפי לזניה

מצרכים למלית 1 קופסה דפי לזניה500 גרם חצילים קלויים על האש (ניתן להשתמש ב-"צבר")1 קופסה פטה1 קופסה גבינה לבנה 5% או 9%4 כפות קמח½ כוס מים לרוטב 1/2 קופסה עגבניות מרוסקות – 500 ג'2 כפות תערובת תבלינים לפיצה4 כפות שמן זית1 כוס מים1 כפית מלח1 כפית סוכרצרור קטן בזיליקום קצוץ100 גרם גבינה צהובה מגורדת –לא […]

פסטה זוקיני בעשבי תיבול

מצרכים 2 בצל קצוץ5 זוקיני / קישואים חתוכים לחצאי פרוסות6 שיני שום1 צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ1 צרור קטן של בזיליקום קצוץ1 צרור קטן של סלרי קצוץ2 פלפל אדום קצוץ לקוביות1/4 כפית פלפל שחור1 כפית מלח4 כפות שמן זית2 כפות טרגון יבשחבילת פסטה מוכנה –עשויה אל דנטה אופן ההכנה לטגן את הבצל עד להשחמה, להוסיף […]

שבלולי טונה, קשקבל וזיתי קלמטה

מצרכים בצק פיצה בסיסי: 1 ק"ג קמח 1/2 ליטר מים פושרים (כ-3/4 3 כוסות חד פעמי) 4 כפות שמרים יבשים 1 כף סוכר 1 כף מלח 3 כפות שמן זית למילוי:   3 קופסאות טונה 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת 200 גרם גבינת עמק מגורדת 200 גרם זיתי קלמטה קצוצים צרור קטן של בזיליקום קצוץ […]

פיצה נפוליטנה ופוקצ'ה

פיצה איטלקית

מצרכים 1 קילו קמח 3-4 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 2 כפות שמן זית 1/4 3 כוסות מים פושרים (600 מל"ל) אופן ההכנה אופציה 1 [טיפ מעופר שף] להניח 2 שקיות ניילון בקערה (אחת בתוך השנייה), להכניס את הקמח לשקית, ליצור גומה ולהכניס לתוכה את הסוכר, השמרים והמים. לכסות את הגומה […]

סחלב קינמון, אגוזים וצימוקים

מצרכים 2 ליטר חלב6 כפות קורנפלור½ כוס סוכר3-6 כפות מי ורדים100 גרם אגוזי מלך גרוסים100 גרם צימוקים100 גרם בוטניםקוקוסקינמון אופן ההכנה להכניס לסיר את החלב, הסוכר, הקורנפלקס ומי הורדים, להדליק את האש ולערבב עם מקצף .לבשל כ-5 דקות תוך כדי הקצפה וערבול עד לרתיחה והסמכה של הסחלב.לכבות, להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב ולהגיש. לחץ כאן לקבלת מידע נוסף […]

ריבועי קרוסטיני קסטן, סלט וקשקבל

מצרכים 10 פרוסות לחם קסטן לבן (לחם שאופים בתבנית מלבנית סגורה)1 צרור בצל ירוק1 פלפל אדום1 פלפל צהוב10 פטריות100 גרם גבינת פטה מגורדת100 גרם קשקבל2 כפות טימין1 כפית מלח1 כף רוזמרין5 כפות שמן זית אופן ההכנה להניח את פרוסות הלחם על ניר אפיה בתבנית.לקצוץ את כל הירקות ולהניח בקערה, לטבל בתבלינים ובשמן ולפזר מעל פרוסות […]

קנלוני גבינות וחצילים קלויים

מצרכים 1 קופסת קנלוני למילוי 1 חבילת חציל קלוי אחלה1/2 קילו גבינה לבנה 5% – 9%250 גרם גבינת פטה / בולגרית מגורדת1/2 כוס מים4 כפות שמן זית2 כפות קמח1/2 כפית מלח1/4 כפית אגוז מוסקט1 כפית שום כתוש להקרמה 1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות1 כפית סוכר1 כפית מלח4 כפות שמן זית1/2 כוס מיםצרור קטן של […]

גלילוני סיגר במילוי גבינות בטעם פיצה

מצרכים: 20 עלי סיגר 1 כף רסק עגבניות 2 כפות מים 1 כף שמן  1/4 כפית סוכר 1 כף תבלין פיצה 1 כף אורגנו יבש 1/2 כפית מלח 150 גרם גבינת עמק מגורדת 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת שמן לטיגון אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים מלבד הגבינה. למרוח כל עלה סיגר – רק חצי […]

קיש מקמח שיפון עם בטטה כרישה וריקוטה

מצרכים לבצק 1/2 ק"ג קמח שיפון1 כפית מלח1 כף סוכר או תחליף סוכר1 שקית אבקת אפיה5 כפות שמן זית3 ביצים למילוי 3 בטטות1 כרישה קצוצה500 גרם גבינת ריקוטה 5%3 ביצים1/2 כוס מים4 כפות פסטו1 כפית מלח3 כפות קמח שיפון אופן ההכנה לבצק מכניסים את כל חומרי הבצק למערבל מזון וטוחנים עם להב מתכת עד לקבלת […]

שבלולי מאפה גבינה בלקאנית ותרד

מצרכים 1 חבילת בצק עלים1 חבילת תרד1 ק"ג גבינה בלקנית אופן ההכנה לפתוח את הבצק ל-4 עלים מרובעים.לפזר מעל כל ריבוע רבע מכמות הגבינה בלקנית ומעל תרד.לגלגל לרולדה, לחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ  ולמעוך כל פרוסה למעין פיתה  קטנה.להניח בתבנית על נייר אפיה לאפות בחום של 190 מעלות עד להשחמה. לחץ כאן לחזרה לדף הבית:  […]