טרטטן תפוחים ודבש

חומרים: לבצק פריך: 400 גרם קמח 175 גרם חמאת קוקוס 1 שקית א. אפיה 4 כפות סוכר 1 ביצה 1 כפית תמצית וניל למלית: 8 תפוחים מקולפים וחתוכים לשמיניות 1/4 כפית קינמון 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/2 כוס סוכר חום 1/2 כוס דבש 25  גרם חמאת קוקוס אופן ההכנה: להכנת הבצק : להכניס את כל חומרי הבצק למעבד מזון להפעיל עד קבלת פירורים . בסיר או במחבת להניח את התפוחים וכל חומרי המלית מלבד הדבש והקוקוס ולערבב עד לקבלת תפוחים מקורמלים (כ-5 דקות). להוסיף את […]

ירקות שורש בקרמל של יין אדום

חומרים: 2 גזרים 1 קולרבי 1 סלק 1 שורש סלרי 1/2 כוס יין 1/4 כוס חומץ בלסמי 1/4 כוס סוכר חום 2 גבעולי טימין 1 גבעול רוזמרין 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 4 כפות שמן זית אופן ההכנה: לחתוך לצורה הרצויה להניח בתבנית. לערבב היטב ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות כשעה.   […]

כדורי מאפה בשר אין האוס

חומרים: למילוי הבשר 1 ק״ג בשר טחון 1 כוס בצל ירוק קצוץ חופן כוסברה קצוצה 1 כף אבקת פטריות פורציני 1 כפית אבקת ג’ינג’ר 3 כפות טאריקי 2 כפות רוטב דגים 1 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 1/2 כוס מים לבצק : 1 ק״ג קמח 2 כפות שמרים 1 כף סוכר 1/2 ליטר מים […]

פירה תפוחי אדמה ובטטה קסביה בקוקוס

חומרים: 5 תפוחי אדמה 5 תפוח אדמה ירושלמי (בטטה קסביה) 50 גרם חמאת קוקוס 1/2 קופסת קרם קוקוס 1 כף רבקת פטריות שיטאקי 1 כפית מלח אופן ההכנה: לבשל בסיר תפוחי אדמה ובטטה קסביה . להוציא ולמעוך לקבלת פירה. לערבב עם כל שאר החומרים לקבלת פירה חלק.   בתאבון

פרגיות וקונפי בצל

חומרים: 10 יחידות סטיק פרגית 2 בצלים פרוסים דק 1 כפית פפריקה מעושנת 2 כפות טאריקי 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור אופן ההכנה: לערבב את כל המרכיבים היטב בקערה. לפרוס נייר כסף, מעליו נייר אפיה ומעליו לסדר פרוסות פרגית ובצל בשתי וערב. לעטוף היטב את הפרגיות והבצל ב-2 הניירות ולהכניס לתנור בחום של […]

פטה כבד עוף וקונפיטורה של תאנים

חומרים: מצרכים לשתי תבניות פטה : 1 ק״ג כבד נקי 2 בצלים 1/2 כפית פלפל שחור כפית מלח 1/4 כפית אגוז מוסקט 4 כפות שמן זית כפות קוניאק / ברנדי/ דרמבוי 1 שקית א ג’לטין 50 גרם מחמאה מצרכים לקונפיטורה של תאנים: 1/2 קילו תאנים טריות שטופות וחתוכות לרבעים 3/4 כוס סוכר גרידת לימון מיץ […]

עוגה חגיגית וקרם פטיסיאר בעיטור של ג׳ל דובדבנים

חומרים: לבצק: 2  כוסות קמח כוסמין 1  כוס קמח לבן 4  ביצים 1/2  כוס שמן זית 5  כפות טחינה גולמית 1  כוס סוכר חום 1  שקית אבקת אפיה 1/2  כפית סודה לשתיה 1  כף תמצית וניל גרידת לימון מלימון אחד 1  כוס מיץ תפוזים קרם פטיסיאר: 3  חלמוני ביצה 3  כפות קורנפלור 4  כפות סוכר […]

שכבות חזה הודו פרגית משובץ בשזיפים, צימוקים ואגוזי מלך

חומרים: 5  סטייק פרגית פתוח 5  פרוסות חזה הודו / עוף 10  שזיפים מיובשים ומגולענים 1/2 כוס צימוקים בהירים/חמוציות 150  גרם אגוזי מלך 3  כפות סילאן / דבש 3  כפות סויה 2  כפות רכז רימונים 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 2 כפות שמן זית 1 כפית קיגון 1 בצל גדול חתוך לרצועות 1 […]

סלט ירוק של סלרי, פטרוזיליה, נענע, חמוציות, ענבים ופיצוחים

חומרים: 1 צרור סלרי אמרקאי 2 צרורות פטרוזיליה 2 צרורות נענע 1 צרור בצל ירוק 1/2 כרוב סגול 1/2 קילו ענבים שחורים חצויים 1 כוס חמוציות 1 כוס מיקס גרעיני דלעת, חמניות ושקדים מולבנים קלויים  לוינגרט : 1/4 כוס חומץ בלסמי 1/4 כוס לימון 1/2 כוס מיץ תפוזים 1 כף חרדל 4 כפות סילאן 1 […]

פאייה דגים וירקות על מצע אורז

חומרים:  לאורז: 1 ק״ג אורז עגול / בסמטי/ פרסי 1 זוקיני פרוס צרור סלרי אמרקאי גבעול ועלים קצוץ 1 בצל קצוץ גס 1 גזר 4 כפות שמן 1 ½  כף מלח 1 ½  ליטר מים רותחים לדגים והירקות שמעל האורז : 10 פילטים של דג אמנון/ בורי /דניס /בס גזר פרוס קולרבי פלפלים מצבעים שונים […]

עוגה פירות וקרם פטיסיאר מבצק פריך ללא גלוטן

חומרים: לבצק: 2 כוסות קמח "קונדיטור" ללא גלוטן 2 ביצים 3 כפות שמן קוקוס 5 כפות טחינה גולמית 5 כפות סוכר חום 1 שקית אבקת אפיה 1 כף תמצית וניל גרידת לימון מלימון אחד 1-5 כפות מים קרים (לפי הצורך) קרם פטיסיאר: 3 חלמוני ביצה 3 כפות קורנפלור 4 כפות סוכר לבן 1 כף תמצית […]

עוגת חג של פירות בניחוח קינמון ודבש

חומרים: 5 ביצים 3/4 כוס סוכר 3/4 סוכר חום 1/2 כוס דבש 1 כף קינמון 1/2 כפית אגוז מוסקט 2 כפיות אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה 1 כוס מיץ תפוזים 3 כוסות קמח ( 300 גר' ) 1 תפוח מקולף חתוך לקוביות קטנות 100 צימוקים 100 גר' אגוזי מלך קצוצים   אופן ההכנה: בקערה […]

שבלולי בצק פילאס במילוי בשר, כרוב מאודה, צימוקים וגרנד סמית

חומרים: 1 ק״ג בשר בקר טחון 1 בצל קצוץ 1 גזר מגורד 1/2 כרוב חתוך דק 1 כף בהרט 1 כפית זרעי כוסברה טחון 2 תפוחי גרנד סמית חתוך לקוביות 100 גר צימוקים 4-5 כפות רכז רימונים 1 חבילה פילאס אופן ההכנה: לערבב את כל חומרי המילוי בקערה. להרכבת המאפה: לפתוח את בצק הפילאס,  למלא […]

שכבות חזה עוף בעשבי תיבול

חומרים: 1,200 ק"ג חזה עוף ( שניצל ) 1 כף קיג׳ן 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 מלח 5 כפות שמן למילוי 1 בטטה מגורדת 1 בצל קצוץ 1/2 חבילה תרד 1 קופסת חלב קוקוס 1 כפית ראס אל חנות 1 כפית קיג׳ן 1/2 מלח 3 כפות שמן 1/2 חבילה עלי לזניה אופן ההכנה: לטבל את […]

מאפה בצק עלים ובצק פריך במילוי קרם פאטיסיר ופירות העונה

מצרכים: 1 בצק עלים 1 בצק פריך קפוא 1 קרם פאטיסיאר פירות העונה – תפוחים מקולפים,שזיף, פירות יער קפואים 3 כפות סוכר בצק פריך: 1 כוס קמח 50 גרם חמאה / מחמאה 1 ביצה קורט מלח 1 כף סוכר 1 כף תמצית וניל 4 כפות חלב / מים קרים קרם פאטיסיאר מהיר: 1/2 ליטר שמנת […]

סלט חגיגי של כרוב, פפאיה , נענע, תמרים וענבים

מצרכים: 1/2 כרוב חתוך לרצועות דקות דקות (גוליאנים) 1/2 פפאיה חתוכה לרצועות דקות (גוליאנים) 30 יחידות ענבים מגולענים וחצויים 10 תמרים יבשים או טריים צרור נענע 100 גרם אגוזי מלך 100 גרם חמוציות גרגרי רימון ( לא חובה) לרוטב: 1/2 כוס שמן 2 כפות חרדל 1/2 כוס סילאן 1 כוס מיץ תפוזים 1 כפית אבקת […]

תבשיל דגים מסורתי פיקנטי עם חומוס ופלפלים

מצרכים: 10 פילטים של דג אמנון או בס ללא עור 1 פלפל אדום 3 עגבניות / 15 עגבניות שרי – חתוכים 3-4 שיני שום 1/2 פלפל חריף צרור כוסברה צרור פטרוזליה 2 כפות לימון 1/2 כוס שמן זית 1 כף פפריקה מרוקאית 1/4 כפית קימל טחון 2 כפות רסק עגבניות 1/2 1 כפית מלח 1/2 […]

סטיק פרגית ממולא בבטטה ובצל מקורמל במעטפת בריוש

מצרכים: לפרגיות: 10-12 סטיק פרגית נקי 2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות 1 בצל גדול חתוך לקוביות 1 כף קיגי'ן 1 כפית אבקת גינג'ר 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית מלח 3 כפות שמן זית 5-6 כפות רוטב שזיפים / רוטב טריאקי 2 כפות דבש לבצק: 1/2 ק"ג קמח 1/2 1 כף שמרים 1/2 כפית מלח […]

סלסלת קדאיף במילוי קרם חלבה, תותים בקרמל ויין אדום

מצרכים: מותאם לכ-20 סלסלאות 1 חבילת שערות קדאיף (חצי ק"ג) ¼ ק"ג טחינה גולמית 4 כפות סילאן 100 גרם שוקולד לבן 3 כפות אבקת סוכר 1 שמנת צמחית 1 סלסלת תותים 1 כוס סוכר ¼ כוס יין אדום 100 גרם מחמאה תבנית שקעים אופן ההכנה:להמיס את המחמאה.לפתוח את שערות הקדאיף ולטפטף מהמחמאה על השערות, לפתוח […]

קדירת בשר בקר, שזיפים, משמש מיובש ויין אדום

מצרכים ½ 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות –ניתן להשתמש בבשר מספר 8300 גרם שזיפים מגולענים300 גרם משמש מיובש1 כרישה בנונית קצוצה1 בצל יבש גדול קצוץ5 עלי דפנה5 גרגירי פלפל אנגלי2 כפות סוכר חוםכפית מלחכפית פלפל שחור½ כוס שמן זית3 כוסות יין אדום יבש אופן ההכנהבתבנית, להניח את הבשר, לטפטף מעט שמן זית, פלפל שחור […]

סלט סלק אדום, רצועות עוף ועלי ביבי

מצרכים 5 ראשי סלק1 בצל חתוך לרצועות1 צרור עלי נענע קצוצה½ ק"ג חזה עוף / סטיק פרגית חתוך לרצועות (כמו שוארמה)חבילת עלי ביביפלפל שחורמלח3 כפות שמן זיתמיץ מלימון אחד2 כפות סויהכף צילי מתוקכף פפריקה אופן ההכנהלשטוף את הסלק, לעטוף בנייר כסף ולאפות כשעה בתנור בחום של 200 מעלות.להוציא, לקרר, לקלף ולחתוך לרצועות. לטבל את העוף […]

פלפל אדום במילוי פילה דניס

מצרכים 10 פלפלים אדומים1 פילטים דניס ללא העור חתוכים לרצועות1 כף תבלין לדגים1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה1/2 כוס שמן זית5 שיני שום1 כפית מלח אופן ההכנהלתבל את רצועות הדגים בתבלינים ובשום קצוץ, לערבב מעט ולהכניס את הדגים לפלפל.למרוח מעט מתערובת התבלינים גם על הפלפלים.לסדר בתבנית ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד לקבלת השחמה […]

עוגת תפוזים, קוקוס וריבת חבושים

מצרכים 300 גרם קוקוס½ ליטר מיץ תפוזים1 כוס סוכר½ כוס דבשגרדת תפוז מתפוז אחדכף מיץ תמצית שקדים¾ כוס שמן קנולה5 ביצים1 שקית אבקת אפיה½ כפית סודה לשתיה1 כוס קוקוס לריבה5 חבושים חתוכים לרצועות (לאחר שבושלו בשלמות במים עד לריכוך – כחצי שעה)כוס סוכר½ כוס יין אדום יבש½ כוס מיץ תפוזים5 מסמרי ציפורן אופן ההכנהבקערה לערבב […]

פילה דג מוסר בזעפרן על מצע שעועית ירוקה וניוקי וגר

מצרכים: 10 פילטים דג מוסר 20 עגבניות שרי חתוכות לחצי 5 שיני שום 6 כפות שמן זית צרור פטרוזליה קצוצה צרור כוזברה קצוץ 1 כף פפריקה 1 כפית זעפרן ½ כפית מלח 1 שקית שעועית ירוקה דקה 1 חבילת ניוקי 2 רימונים 1 לימון פרוס דק עם הקליפה אופן ההכנה:לערבב את כל התבלינים ושמן. למרוח […]

מאפה פסטיה אישי במילוי עוף

מצרכים 1 חבילת פילו20 קעריות אלומניום חד פעמי1 ק"ג סטיק פרגית6 שיני שום6 גבעולי סלרי2 גזרים2 בצלים1 כפית בהרט1 כף פפריקה2 עגבניות מגורדות גס1 כפית מלח6 כפות שמן זית3 ביצים5 עלי דפנה5 גרגירי פלפל אנגלי אופן ההכנהלהניח את הפרגיות בשלמותן בסיר עם 1 ליטר מים.להכניס לסיר 3 שיני שום, 2 גזרים חתוכים גס ואת גבעולי […]

לחמניות בריוש בציפוי פיסטוק חלבי

מצרכים 1 ק"ג קמח2 כפות שמרים / קובית שמרים טריים200 גרם חמאה / מחמאה4 כפות סוכר2 כפות דבש1/2 כפית מלח1/2 ליטר מים פושרים2 שקיות סוכר וניל100 גרם פיסטוק חלבי טחון גס1 ביצה טרופה אופן ההכנהלהניח את כל החומרים מלבד החמאה, הפיסטוק והביצה במיקסר עם וו לישה וללוש במשך כ-3 דקות.להוסיף את החמאה הרכה וללוש עוד […]

קנלוני במילוי דלעת וחלב קוקוס

מצרכים 1 דלעת חתוכה לקוביות1 בצל3 שיני שום1 כפית כורכום1/2 כפית קארי5 כפות שמן זיתקופסה וחצי של קנלוני1 קופסת חלב קוקוס3 כפות קמח1/2 1 כוסות מים אופן ההכנהלטגן בסיר בצל עד להשחמה, להוסיף שום ואת קוביות הדלעת.לטגן כ-5 דקות, להוסיף את התבלינים ולבשל עוד כ-2 דקות עד לריכוך קל של הדלעת לכבות את האש ולחכות […]

תבשיל כוסמת וקינואה עם קוביות בטטה, שום וקרמל

מצרכים 1/2 1 כוס כוסמת1/2 1 כוס קינואה6 כוסות מים1 כף מלח לרוטב 4 בטטות בנוניות חתוכות לקוביות קטנות250 גרם שיני שום קלופים.2 כפות סוכר חום1/2 כפית פלפל שחורצרור אורגנו טרי קצוץ1 כפית מלח4-5 כפות שמן אופן ההכנהלבשל כמו אורז את הקינואה והכוסמת כ-20 דקות. לרוטבלערבב את כל החומרים.להכניס לתנור ב-180 מעלות כחצי שעה.להניח את […]

כדורי בשר עם פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, סולת ותמרים

מצרכים 1 ק"ג בשר בקר1 כוס סולת½ כוס סלרי קצוץ½ כוס פטרוזיליה קצוץ½ כוס כוסברה קצוצה1 בצל קצוץ דק1 כפית שום כתוש½ כפית2 כפות תמרים לחיים מגולענים (טחונים בשקית ואקום)½ כפית פלפל שחור1 כפית מלח4 כפות רסק עגבנית1 ליטר מים/ ציר עוף אופן ההכנהבקערה לערבב את הבשר עם חצי מכמות הירק, השום והתבלינים.להוסיף את התמרים, הפלפל […]

סלט החג – קולרבי, דלעת, גזר, מנגו ותפוח גרנד סמית על מצע חסה בוי

מצרכים 1 קולורבי¼  דלעת2 גזר2 מנגו2 תפוחי גרנד סמית1 חסה100 גרם שקדים100 גרם אגוזי מלך100 גרם חמוציות לרוטב 6 כפות דבש3 כפות חרדל1 כוס מיץ תפוזים¼ כוס שמן½ כוס לימון½ כפית פלפל שחור½ כפית מלח50 גרם גינג'ר טרי מגורד בפומפיה אופן ההכנהלחתוך את הירקות לגוליאנים (בצורת גפרורים).להניח את החסה על  קערת הגשה, מעל את הירקות, […]