קמצ'י כרוב אסייתי

מצרכים: 1 כרוב חתוך גס 1 כף מלח לתיבול: 1 כף פפריקה 1 כפית מלח 1 כפית זנגויל (גיגנ'ר) 1/4 כפית אבקת צילי 1 כפית שום כתוש 1 כפית סוכר 1 כף רוטב דגים אופן הכנה : בקערה לשים מים וכף מלח, להכניס את הכרוס ולעסות היטב עם הידים בתנועות לישה כך שהכרוב יהיה קצת […]

מרק ראמן של עופר שף

חומרים: לציר המרק : ליטר וחצי מים 5 אידרות דג 2 גזרים חתוכים גס 1 בצל חתוך לשמיניות צרור פטרוזליה קטן צרור כוסברה קטן צרור שמיר קטן 5 גרגריי פלפל אנגלי 2 עלי דפנה למרק : ליטר וחצי ציר דגים שהכננו כבר  (ניתן להוסיף כף של אבקת דאשי) 10  פטריות שיטאקי 10 פטריות שיטאקי טחונות […]

סלט ירוק של סלרי, פטרוזיליה, נענע, חמוציות, ענבים ופיצוחים

חומרים: 1 צרור סלרי אמרקאי 2 צרורות פטרוזיליה 2 צרורות נענע 1 צרור בצל ירוק 1/2 כרוב סגול 1/2 קילו ענבים שחורים חצויים 1 כוס חמוציות 1 כוס מיקס גרעיני דלעת, חמניות ושקדים מולבנים קלויים  לוינגרט : 1/4 כוס חומץ בלסמי 1/4 כוס לימון 1/2 כוס מיץ תפוזים 1 כף חרדל 4 כפות סילאן 1 […]

עוגה בחושה מקמח כוסמין ודובדבנים

חומרים: לבצק: 1/2 1 כוס קמח כוסמין 3 ביצים 1 יוגורט 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 כף תמצית וניל 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כוס מיץ תפוזים קרם: 1 שקית אינסטנט פודינג וניל 1/2 1 כוס חלב לדובדבנים: 1 צנצנת דובדבנים ללא חרצנים 2 כפות אבקת גלי תות אופן הכנה:  לבצק: להכניס את […]

עוגה פירות וקרם פטיסיאר מבצק פריך ללא גלוטן

חומרים: לבצק: 2 כוסות קמח "קונדיטור" ללא גלוטן 2 ביצים 3 כפות שמן קוקוס 5 כפות טחינה גולמית 5 כפות סוכר חום 1 שקית אבקת אפיה 1 כף תמצית וניל גרידת לימון מלימון אחד 1-5 כפות מים קרים (לפי הצורך) קרם פטיסיאר: 3 חלמוני ביצה 3 כפות קורנפלור 4 כפות סוכר לבן 1 כף תמצית […]

לחם ללא גלוטן

חומרים: 1/2 קילו קמח ללא גלוטן 1 כוס תערובת קמח כוסמת ומש 2  כפות שמרים יבשים 2  כפות סוכר חום 3  כפות טחינה 2 כפות שמן קוקוס 1/2 1  כפיות מלח 2 ביצים 3  כוסות מים חד פעמי אופן הכנה: לתערובת כוסמת ומש  – לטחון 1/2  כוס של גרגירי כוסמת + 1/2 כוס של גרגירי […]

מוס גבינה ברוטב פירות מיובשים ואגוזים

למוס- 250 גר גבינה 9% ( אפשר גם 5% ) 2 כפות גדושות של אינסטינט פודינג וניל גרידת לימון לרוטב- 2 כפות חמוציות 4 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות 4 שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות כף זרעי דלעת כף אגוזים כף שקדים כף סילאן * ניתן להוסיף 2-3 כפות גרנולה לתערובת ) * אפשר גם להכין לבד […]

סלט פריקי, סלק וטחינה

סלט פריקי

חומרים: 2 כוסות פריקי 1 סלק חי מגורד 1 צרור נענע קצוץ 1 צרור פטרוזליה קצוץ 1 צרור עירית קצוצה מיץ מלימון אחד גרדת לימון מלימון אחד 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 6 כפות שמן זית 6 כפות טחינה  גולמית 1 כפית שום כתוש אופן הכנה: לפריקי – לבשל 2 כוסות פריקי ב-5 […]

שקשוקה ירוקה

  חומרים: 1 חבילת עלי תרד טורקי שטופה / 1/2 שקית תרד קפוא של סנפרוסט  1בצל גדול קצוץ 10 יחידות עגבניות שרי חצויות (לא חובה)  5 שיני שום קצוצים דק צרור בזיליקום קצוץ  6 כפות שמן זית 1/2  כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית פלפל לבן (לא חובה)  5 […]

שקשוקה אדומה פיקנטית

שקשוקה

חומרים:  2 קופסאות עגבניות מרוסקות "פולפה"  1 בצל גדול קצוץ  1 פלפל אדום גדול חתוך לפרוסות דקות  5 שיני שום קצוצים דק  3 פלפל שטה יבש  3 פלפל אדום מתוק יבש  6 כפות שמן קנולה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית סוכר  1 כף פפריקה  1 כפית כמון 1/4 כפית קימל טחון […]

מרק בטטה וקארי בתנור

חומרים: 5 בטטות מקולפות וחתוכות לרבעים 5 שיני שום צרור קטן של בזיליקום 1 בצל קצוץ 1 כף קארי 1 כפית פלפל שחור 1 כף מלח 2 ליטר מים קרים 1 מיכל קטן שמנת או חלב קוקוס אופן ההכנה: להניח בתבנית את הבטטה ואת כל שאר המצרכים. לערבב ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות לחצי […]

ממרח חומוס – מסויה

מצרכים: ½ ק"ג פולי סויה יבשה 4 שיני שום ½ כוס טחינה גולמית 1 כוס מים קרים 1 כפית מלח ½ כפית כמון 1 כף לימון משומר אופן ההכנה:להשרות את פולי הסויה במים ללילה.לבשל עד לריכוך במים עם כף מלח.לסנן ולצנן.להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.לשמור במקרר.

מאפה פילו עם בטטה וגבינה בולגרית 5%

מצרכים: 1 חבילת עלי פילו בטמפרטורת החדר 3 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות (2X2 ס"מ) 1 קופסת גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות (2X2 ס"מ) 1 חבילת עלי בזיליקום שטופים 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית מלח 3 כפות שמן זית (לבטטה) 5 כפות שמן זית מעורבב עם 1/2 כוס מים עשבי תיבול (תערובת לפיצה) אופן […]

עוגה – עוגת גזר וגינגר

מצרכים: 3 גזרים 4 קוביות גינג'ר מיובש ללא סוכר 1 כוס סוכר חום / 1 כוס "כמו סוכר" 1/4 כוס שמן קנולה 100 גרם אגוזי מלך 1/2 1 כוס קמח שיפון 2 חבילות אבקת אפיה 2 כפות תמצית וניל 1/2 כפית קינמון 5 ביצים אופן ההכנה:להכניס את הגזרים, הגינג'ר והסוכר למערבל מזון ולעבד.להוסיף בהדרגה את […]

ממתק אנרגיה

מצרכים: 1 ליטר מים 1/2 ק"ג סוכר 2 כפות מי ורדים 250 גרם קוואקר טחון קלוי 250 גרם בוטנים טחונים קלויים 100 גרם פיסטוק קלוי 100 גרם סומסום קלוי אופן ההכנה:בסיר רחב להביא את המים והסוכר לרתיחה.לבשל במשך כ-5 דקות .להוסיף את מי הורדים, לבשל עוד כדקה ולכבות את האש.להוסיף את הבוטנים, לערבב ולהוסיף את […]

פרגיות מוקפצות – בצל וגזר על מצע אורז מלא

מצרכים: 1 ק"ג פרגיות חתוכים לקוביות 2 גזרים 5 כפות שמן 2 בצלים 2 כוסות אורז מלא + 1 כף מלח 4 שיני שום 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 כף קיגי'ן אופן ההכנה:לבשל את האורז בליטר וחצי מים + כף מלח עד לריכוך (כחצי שעה).להניח את הפרגיות בתבנית ומטבלים עם מלח, פלפל, […]

תרד מוקפץ, נענע, טופו ובורגול

מצרכים: 1 חבילת תרד 2 בצלים 1 פלפל אדום – חתוך לרצועות דקות 2 שיני שום קצוצים 1 צרור נענע קצוץ 1 חבילת טופו (1/2 ק"ג) – חתוך לריבועים 1/2 ק"ג בורגול עבה 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור מיץ מלימון אחד 100 גרם בוטנים קצוצים אופן ההכנה:לשטוף את הבורגול, להוסיף 2 כוסות מים […]

אגרול מדפי אורז במילוי ירקות

מצרכים: 15 דפי אורז 1 קערה עם מים קרים 3 גזר 1/4 כרוב 3 מלפפונים 1 סלסלת נבטים דקים 3 כפות סומסום קלוי 1 כף קצח 1 כף שמן סומסום 2 כפות רוטב סויה 1 חביתה יפנית – טמאגו – לא חובה לרוטב: 1/2 כוס רוטב סויה "קיקומן" 2 כפות חומץ אורז אופן ההכנה:לבצק:לחתוך את […]

פרחי כרובית ותפוחי אדמה אפויים בקרמל של חמישה תבלינים

מצרכים: 20 תפוחי אדמה קטנים חצויים כרובית מחולקת לפרחים 1 כפית מלח 1 כף פפריקה 3 כפות קמח תירס 1 כפית סוכר 1 כפית שום כתוש 1 כפית גראם מאסלה ½ כוס שמן קנולה אופן ההכנה:לערבב את כל החומרים עם תפוחי האדמה והכרובית .לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות. 

חיטה מוקפצת עם שעועית וזיתי קלמנטה

מצרכים: 1/2 ק"ג חיטה שבורה (גרוסה) 1 חב' שעועית ירוקה 20 עגבניות שרי 20 זיתי קלמנטה קלופים וחתוכים גס 5 שיני שום 1 בצל 1/2 כפית פלפל שחור 1/4 כוס שמן זית 1 כפית מלח 1 כף קיגו'ן 1 כוס יין לבן 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 כוס נענע קצוצה או טראגון אופן ההכנה:מבשלים את […]

כדורי גרנולה תמרים בציפוי סומסום

מצרכים: 500  ג' גרנולה 50  ג' גרעיני דלעת  50   ג'  גרעיני חמניות  100 ג' שקדים  500 ג' סומסום קלוי לציפוי  500 ג' תמרים לחים  1  כפית קינמון  1/2  כוס מים רותחים 1  כף שמן 3-4  כפות סילאן  1 כף דבש אופן ההכנה:להניח בתבנית את הגרנולה, גרעיני הדלעת, גרעיני החמניות והשקדים עם 1 כף שמן ולערבב היטב.להכניס לתנור שמחוממים […]