מאפה דגים וירקות גינה

מצרכים: 3-4 פילה דג אמנון חתוך לקוביות 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות 1 בצל קצוץ 1 כוס חומוס 1/2 כוס אפונה 1 גזר חתוך לקוביות קטנות 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות 1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות 3-4 כםות גבינת פרמזאן לבלילה של הפשטידה : 2 כפות קורנפלור 1/2 קמח לבן 2 ביצים 1/2 […]
מאפה ירקות קלוים

מצרכים: לירקות : 1 בטטה 1 בצל 1 פלפל אדום 1 פלפל צהוב 1 פלפל ירוק 1/2 כרובית 200 גרם זיתים מגולענים צרור קטן בזיליקום 4 כפות שמן זית 1 כפית שום 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית אורגנו 200 גרם גבינת מוצרלה + פרמזאן לבלילה של הפשטידה : 1/2 כוס קמח כוסמין 1/2 קמח […]
לביבות כרוב יפניות בטמפורה

מצרכים: 1 כרוב פרוס דק – 1/2 כרוס לבן + 1/2 כרוב סגול 1 כוס חד פעמית של שבבי בצל יבש / 1 בצל רגיל חתוך ומטוגן שמן לטיגון לטמפורה: 1 כוס קמח 2 כפות קורנפלור 2 כפות קמח אורז 1 ביצה 1/2 1 כוסות מים קרים 1 שקית אבקת אפיה 1 כפית מלח 1 […]
חציל בסגנון אסיאתי

מצרכים: 1-2 חצילים מקולף זברה חתוך לקוביות 3X3 ס"מ 5 כפות שמן זית 1/4 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית קיג׳ן לרוטב : 2 כפות צילי מתוק 3 כפות טאריקי 2 כפות חומץ אורז 2 כפות מירין/ סוכר/סוכר דקלים 2 שיני שום מגורד 1/2 כפית גינג'ר טרי/ אבקת גינג'ר 1/4 כוס מים אופן […]
קמצ'י כרוב אסייתי

מצרכים: 1 כרוב חתוך גס 1 כף מלח לתיבול: 1 כף פפריקה 1 כפית מלח 1 כפית זנגויל (גיגנ'ר) 1/4 כפית אבקת צילי 1 כפית שום כתוש 1 כפית סוכר 1 כף רוטב דגים אופן הכנה : בקערה לשים מים וכף מלח, להכניס את הכרוס ולעסות היטב עם הידים בתנועות לישה כך שהכרוב יהיה קצת […]
מקלובה

מצרכים: 1 ק"ג קוביות פרגית / שווארמה הודו / קוביות בשר בשר (כתף, שפונדרה, אנטריקוט) 2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1 ס"מ. 2 קישואים 1 חציל 2 גזרים 2 בצלים 1 כרובית 1/2 ק"ג אורז 1 כפית בהרט 1 כפית חואי'ג 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן קנולה 1 כף פפריקה […]
ירקות שורש בקרמל של יין אדום

חומרים: 2 גזרים 1 קולרבי 1 סלק 1 שורש סלרי 1/2 כוס יין 1/4 כוס חומץ בלסמי 1/4 כוס סוכר חום 2 גבעולי טימין 1 גבעול רוזמרין 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 4 כפות שמן זית אופן ההכנה: לחתוך לצורה הרצויה להניח בתבנית. לערבב היטב ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות כשעה. […]
פירה תפוחי אדמה ובטטה קסביה בקוקוס

חומרים: 5 תפוחי אדמה 5 תפוח אדמה ירושלמי (בטטה קסביה) 50 גרם חמאת קוקוס 1/2 קופסת קרם קוקוס 1 כף רבקת פטריות שיטאקי 1 כפית מלח אופן ההכנה: לבשל בסיר תפוחי אדמה ובטטה קסביה . להוציא ולמעוך לקבלת פירה. לערבב עם כל שאר החומרים לקבלת פירה חלק. בתאבון
סלט חגיגי

מצרכים: 6 עלי חסה קצוצים 1 גזר מגורד חופן פטרוזליה קצוץ חופן נענע קצוץ 1/4 כרוב קצוץ 1 תפוח פינק לידי חתוך לקוביות קטנות חופן חמוציות / צימוקים 1/2 כוס בוטנים חופן פקאן מסוכר 4-5 תפוז סיני חתוך לפרוסות דקות מצרכים לרוטב : 1 כוס מיץ תפוזים 5 כפות שמן זית 1 כף חרדל 3 […]
שקשוקה ירוקה

חומרים: 1 חבילת עלי תרד טורקי שטופה / 1/2 שקית תרד קפוא של סנפרוסט 1בצל גדול קצוץ 10 יחידות עגבניות שרי חצויות (לא חובה) 5 שיני שום קצוצים דק צרור בזיליקום קצוץ 6 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית פלפל לבן (לא חובה) 5 […]
שקשוקה אדומה פיקנטית

חומרים: 2 קופסאות עגבניות מרוסקות "פולפה" 1 בצל גדול קצוץ 1 פלפל אדום גדול חתוך לפרוסות דקות 5 שיני שום קצוצים דק 3 פלפל שטה יבש 3 פלפל אדום מתוק יבש 6 כפות שמן קנולה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית סוכר 1 כף פפריקה 1 כפית כמון 1/4 כפית קימל טחון […]
סיניה של כרובית, בצל ובטטה על אורז מבושם

חומרים: לסיניה ירקות : 1 כרובית 2 בטטות 1 בצל גדול 1 כפית שום 1 כף קמח תירס 1 כפית פפריקה 1 כפית תבלין שווארמה 1/2 כפית מלח 5-6 כפות שמן זית צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה לאורז: 2.5 כוסות אורז 4 כוסות 1 בצל 1 גזר 2 גבועלי סלרי עם העלים 3 כפות שמן […]
פסטה פנה, שרי ושעועית ירוקה בשמן זית עם שום, אגוזי מלך ובזיליקום

חומרים: 500 גרם פסטה מבושלת 1 שקית שעועית ירוקה קפואה (800 גרם) 1 בצל יבש חתוך קוביות צרור בזיליקום 1 כף שום כתוש 20 עגבניות שרי חתוכים לחצי 200 גרם אגוזי מלך 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן זית . אופן ההכנה: להקפיץ את הבצל והשעועית עד צריבה טובה. להוסיף את […]
ירקות שורש במילוי קינואה ובשר בקר בניחוח רכז רימונים.

מצרכים: 1 סלק 1 לפת 1 גזר 1 קולורבי 1 תפוח אדמה 1 בצל 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 כף סוכר 1/2 כוס יין 1/4 כוס רכז רימונים 1 כפית שום 1 כוס מים מצרכים לבשר הטחון: 1 ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל קצוץ 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית […]
סירות קישואים במילוי גבינה ועשבי תיבול

מצרכים: 10 קישואים בנונים צרור קטן של נענע צרור פטרוזליה 2 גבעולי טימין – רק העלים 2 כפות פסטו 100 גרם גבינה בולגרית 100 גרם גבינה פרומז 2 ביצים 50 גרם קשקבל מגורד 1 שקית פרורי לחם (פנקו) אופן ההכנה:לשטוף את הקישואים ולחצות אותם לאורך.לרוקן את התוכן בעדינות בעזרת כפית.לחלוט את הקישואים במים רותחים עם […]
פלפלים במילוי פילה אדמונית וחצילים קלויים בשמן זית

מצרכים: 5 פלפלים חצויים לאורכם ומרוקנים. 1 חציל מקולף וחתוך לכ-10 פרוסות בשרניות. 5 פילטים של דג האדמונית חצויים ל-2 (או מושט / דניס / מוסר / סלומון) צרור קטן של אורגנו טרי 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן זית 1/4 כפית פלפל שחור 1 כף קיגו'ן 4 שיני שום 1 לימון פרוס לפרוסות דקות […]
פטריות מוקפצות במעטפת עלי פילו

מצרכים: 2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות 2 יחידות שיני שום קצוצות צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה 4 כפות חומץ בלסמי 4 כפות יין אדום(לא חייב) 2 כפות סוכר חום 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 4 כפות שמן זית 1-2 בצלים קצוצים 100 גרם פירורי לחם עלי פילו תרסיס שמן אופן ההכנה:לטגן בצל עד […]
רוטב פסטו – בזיליקום ושום

מצרכים: צרור עלי בזיליקום 10 שיני שום ¼ כפית פלפל שחור ½ כוס מים ¼ כוס שמן זית אופן ההכנה:להניח את כל החומרים במעבד מזון ולטחון היטב.ניתן לשמור במקפיא .
קישואים מוקפצים וקשקבל

מצרכים: 5 קשואים 5 כפות שמן זית 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 50 גרם גבינת קשקבל 50 גרם פרמג'ן צרור קטן של בזיליקום כפית שום כתוש אופן ההכנה:חותכים את הקישואים לחצי פרוסות מקפיצים בווק או בסיר את הקישואים עם שמן הזית כ-5 דקות.מוסיפים שום ותבלינים מקפיצים, מוסיפים את הגבינות מקפיצים ומוסיפים את עלי […]
תפוחי אדמה בגינגר ומרווה במעטפת קרמל

מצרכים: 2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים 1 כף מלח 10 שיני שום קצוצות גס 10 עלי מרווה קצוצים 1/2 כפית פלפל שחור 2 כפות סוכר דמררה (חום בהיר) 2 כפיות גינג'ר טרי קצוץ 3 כפות שמן זית אופן ההכנה:לבשל את תפוחי האדמה בשלמותם כחצי שעה. לקרר, לחתוך לחצאים ולהניח בתבנית אפיה.לטבל בכל שאר החומרים, לערבב […]
ירקות בצליה לאנטיפסטי

מצרכים: 20 בצלצלים קטנים שלמים ושטופים 4 שומר חתוך לרבעים 2 פלפלים מכל צבע (אדום, ירוק וצהוב) חתוכים לקוביות גדולות 2 קישואים פרוסים 2 בטטה פרוסות פסטו שמן זית פלפל שחור מלח (רק בהגשה) 1 כף סוכר חום 5 כפיות חומץ בלסמי 5 כפות יין אדום אופן ההכנה: לשטוף ולחתוך את הירקות. להניח את כל […]
אנטיפסטי ירקות קלויים

מצרכים: 3 בטטות בינוניות 3 בצלים סגולים 3 פלפלים אדומים 3 פלפלים צהובים 3 קישואים או זוקיני 2 חצילים עלי רוזמרין ובזיליקום טריים 10 שיני שום טריים רבע כוס שמן זית מלח גס, פלפל שחור גרוס 2 כפות פסטו אופן ההכנה: שוטפים היטב את כל הירקות. חותכים את כל הירקות לרצועות עבות ומסדרים בתבנית עם […]
קישואים במילוי עשבי תיבול וקשקבל

מצרכים: 10 קישואים קטנים צרור קטן של פטרוזליה קצוץ צרור קטן של עלי נענע קצוצים צרור קטן של אורגנו טרי קצוץ 2 שיני שום קצוצות 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 5 כפות שמן זית 1 חבילת גבינת פרומעז 100 גרם קשקבל מגורר 250 גרם פרורי לחם 2 ביצים אופן ההכנה:לחצות את הקישואים לחצי […]
רטטוי של ירקות צלויים בחמישה תבלינים ובמלח אטלנטי

מצרכים: 2 קישואים 2 פלפל אדום 2 פלפל ירוק 2 בצלים 1 חציל 6 שיני שום 2 עגבניות 6 כפות שמן זית 1/4 כפית פלפל שחור 2 כפות טרגון יבש 2 גבעולי סלרי קצוצים לרוטב 1 כף פפריקה 1/2 כפית זרעי שומר 1/4 כפית פלפל לבן 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית סוכר 1/4 כפית […]
עדשים מוקפצים בעלעלי כוסברה, בצל ירוק וכמון

מצרכים: 1/2 ק"ג עדשים ירוקים 1 צרור עלי כוסברה 1 צרור בצל ירוק 1 כף כמון 3 כפות שמן 1 בצל 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 לימון אופן ההכנה:לבשל את העדשים בכמות גדולה של מים וכף מלח עד לריכוך (כחצי שעה).לסנן ולשטוף קלות במים קרים.בווק / סיר לטגן בצל, להוסיף בצל ירוק […]
מעדן טופו סיני – טופו ירקות מוקפצים

מצרכים: 200-250 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות 2 כפות רוטב סויה 2 כפות קורנפלור 1 כף שמן קנולה 2 כוסות נבטים סיניים בצל ירקו קצוץ גזר מגורר פלפל אדום או צהוב חתוך לרצועות דקות סלסלת פטריות שטופות ופרוסות כפית סוכר חום או כמה טיפות דיאטיפ 2 כפות זרעוני שומשום שנקלה במחבת ללא שמן אופן ההכנה:משרים […]
ירקות שורש בדלעת, קרמל דבש, רוזמרין וצי'לי

מצרכים: 2 ראשי סלרי חתוכים 4 גזר חתוך / 1/2 ק"ג גזר גמדי 20 תפוחי אדמה זעירים חצויים 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות 10 בצלי שאלוט חצויים 20 שיני שום 3 גבעולי רוזמרין (העלים בלבד) 5-6 כפות שמן זית 2 כפות סוכר חום 2 כפות דבש 1/2 כפית צילי יבש 1/2 כפית מלח 1/4 כפית […]
ירקות מוקפצים – רוטב על מצע אורז מלא

מצרכים: 1 חבילת טופו חתוך לקוביות 3 כפות שמן 1 פלפל אדום חתוך לרצועות 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות 1 בצל חתוך לרצועות 1 גזר חתוך לגפרורים 3 כפות רוטב שזיפים 2 כפות צילי מתוק 2 כפות רוטב סויה 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 2 כוסות אורז מלא […]
ירקות מוקפצים בטופו

מצרכים: 3 גזרים 1/2 כרוב 2 בצלים 1 פלפל אדום 1 פלפל ירוק 1 פלפל צהוב 2 קישואים 5 שיני שום 2 ס"מ גינג'ר טרי קצוץ 3 כפות שמן קנולה 1 כפית מלח 2 כפות צילי מתוק 3 כפות הויסן / טאריקי 1 כפית פפריקה 1/2 כפית פלפל שחור 1 חבילת טופו חתוך לקוביות ומושרה […]
אצבעות בטטה צלויות בקרמל וגינגר

מצרכים: 3 בטטות 2 כפות גינג'ר טרי קצוץ 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה 1 כפית אבקת שום 1 כף פסטו 1 כף סוכר 4-5 כפות שמן זית אופן ההכנה:לקלוף את הבטטות, לחתוך לפרוסות של כס"מ כל פרוסה.כל פרוסה לחתוך לרצועות של כס"מ כל אחת.להניח בתבנית ולטבל בתערובת של כל החומרים […]